lauantai 25. syyskuuta 2010

Uuniomenat


Uuniomenat


Pienehköjä, suomalaisia omenoita

Muropäällyste:
1 ½ - 2 dl kaurahiutaleita
maun mukaan hunajaa, kanelia
ripaus suolaa
noin 2 rkl kookosöljyä

Lisäksi vanilja(soija/kaura)jäätelöä!

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pese omenat ja poista omenoiden siemenkodat omenaporalla. Asettele syvään uunivuokaan vierekkäin ja valmista murupäällinen. Sulata kookosöljyä muutama ruokalusikallinen, lisää hunajaa, kanelia ja suolaa maun mukaan ja sekoita kaurahiutaleet joukkoon. Täytä muruseoksella omenoiden keskustat ja ripottele loput päälle. Paista noin 20 min, tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.


Kuvassa italialaista sitruunalikööriä Limoncelloa, joka tarjoillaan kylmänä jäädytetyistä laseista. Liköörissä on 30% alkoholia ja sitä tarjoillaan perinteisesti aterian päätteeksi. Sopii erityisen mainiosti uuniomenoiden kanssa ja sillä on erityisesti hilpeyttä herättäviä vaikutuksia! ;) Kyseistä juomaa löytyy hyvin varustetun Alkon hyllystä tai Italiasta.
Limoncello Wikipediassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti