tiistai 21. syyskuuta 2010

Tomaattikeitto ja roti-leivät

Samettinen tomaattikeitto ja roti-leivät

Tämän yksinkertaisen ruoan salaisuus piilee mahdollisimman tuoreissa ja laadukkaissa raaka-aineissa. Osta luomua tai käväise lähitorillasi katsastamassa valikoima!

Tomaattikeitto:

4 kotimaista tomaattia
1 dl luomutomaattimurskaa
1 sipuli
muutama valkosipulinkynsi
200 ml kookosmaitoa
yrttejä, suolaa, pippurisekoitusta
kookosöljyä sipulin kuullotukseen
Kuullota sipulisilppu öljyssä kattilan pohjalla. Lisää pilkotut tomaatit, tomaattimurska ja kookosmaito joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Mausta ja soseuta. Tarjoile itujen ja roti-leipien kanssa.

Roti-leivät

täysjyväjauhoja esim. ohrajauhoja
vettä
ripaus suolaa
yrttejä
sipaus öljyä

Mittaa kulhollinen jauhoja. Sekoita joukkoon makusi mukaan yrttejä ja suolaa. Lisää vettä kunnes taikinasta tulee kiinteä pallo. Sivele taikinan pinta öljyllä. Kauli taikinasta pienehköjä pyöreitä ohuita leipäsiä. Paista ilman öljyä kuumalla pannulla muutama minuutti kummaltakin puolelta tai kunnes leipäsistä tulee rapeahkoja ja kevyesti ruskettuneita. Nauti tomaattikeiton kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti