lauantai 11. syyskuuta 2010

Luumupiirakka

Mehevän luumuinen syyspiirakka

Taikina:
5 dl ohrajauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 ml kardemummaa, ½ tl kanelia

3 ½ dl kookosmaitoa
1 dl kookosöljyä
1 iso muussattu banaani
1 ½ dl muscovado-sokeria

paloiteltuja luumuja, riittävästi peittämään piirakka

Muruseos (määrät suurpiirteisiä):
2 rkl kookosöljyä
1 dl kaurahiutaleita
1 ½ dl ohrajauhoja
½ dl sokeria (maun mukaan)

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita keskenään kuivat aineet kulhossa. Sulata öljy kattilassa ja lisää siihen muut kosteat ainekset. Sekoita yhteen lisäämällä kuivat aineet öljy-sokeriseokseen.
Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja painele luumut taikinaan. Paista uunissa 15 min. Valmista muruseos tällä aikaa sulattamalla kookosöljy ja sekoita siihen muut ainekset kunnes seoksesta tulee murumaista.
Nosta piirakka uunista ja ripottele muruseos päälle. Anna vielä paistua uunissa 10-15 min, kunnes pohja on haarukalla kokeiltaessa kypsä ja pinta kauniisti ruskettunut. Pohja saa jäädä sisältä mehevän kosteaksi! Tarjoa rommitotin ja vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti