maanantai 20. syyskuuta 2010

Päärynäleivät



Inspiroiduin näistä leivistä Italialaisesta keittokirjasta. Näitä piti tehdä iltapalaksi ja tulikin tehtyä kahdesti, koukutus! Päärynä oli mielettömän ihana tässä. Tosi yksinkertaista ja toimivaa. Käytin tummaa jyväleipää, mikä oli mielettömän hyvää, mutta alkuperäisessä ohjeessa oli vaaleaa leipää - kumpikin käy tietysti. Mielensä mukaan. Ruisleipä saattaisi olla myös aika kova sana. Tuoretta salviaa jos vielä saisi tähän, niin kaikki olisi just eikä melkein.

Uuni-päärynäleivät

4 viipaletta leipää
kookosöljyä (tai esim. oliiviöljyä)
päärynä
yrttejä, suolaa, pippuria

Voitele leivät kookosöljyllä ja asettele päälle päärynäviipaleet. Sirottele päälle yrttejä, suolaa ja pippuria. Paista n. 200-asteisessa uunissa 5-10 min, kunnes päärynät ovat sopivan pehmeitä. Nauti lämpimänä!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti