keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Katrin talvikeitto

Rosan päärynäleivät aiheuttivat inspiraation lounasaikaan! Vaikka virallisesti vielä taidetaan olla syksyn puolella, tämä lämmin ja yksinkertainen keitto toimii mainiosti talvella. Sen salainen ainesosa, päärynä, täytyy olla kova ja kirpeä. Mehevä sesonkipäärynä tekee keitosta liian makean.

Munakoiso tuo ihanan pähkinäisen aromin, ja toimii upeasti makean päärynän ja lämpimän korianterin kanssa.



Katrin Talvikeitto

pieni kukkakaali
pieni munakoiso
1 iso tai 2 pientä päärynää
1 sipuli
öljyä paistamiseen
2-3tl kuivattuja korianterinlehtiä
2-3tl korianteria
vettä (tai kaalin ja munakoison keitinlientä)
mustapippuria, suolaa


1. Höyrytä (tai keitä) kukkakaali ja munakoiso hyvin pehmeiksi.

2. Kuullota sipulia öljyssä. lisää muutama teelusikallinen kuivattuja korianterinlehtiä ja jauhettua korianteria. Sipulin tulee olla kunnolla pehmennyt, ennen kuin sen soseuttaa



3. Soseuta kukkakaali, munakoiso, sipuli ja päärynät. Lisää vettä kunnes keitosta tulee sopivan ohutta.

4. Mausta reilusti mustapippurilla ja suolalla. anna hautua 20 min. Lisää korianteria, pippuria ja suolaa maun mukaan.



Tarjoile porkkanatikkujen, tuoreen soodaleivän ja soijamaidon kanssa.

Soodaleipäresepti tulee pian. Tänään oli niin kova nälkä, etten ehtinyt alkaa sitä tekemään

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti