keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Irlanninvaihtobloggaaja sanoo hei

Hola! Katri ilmottautuu palvelukseen ja aloittaa uransa haastatteluun vastaamalla näin:

Miten haluat munasi?
-Harvoin syön munia, muuten kuin osana jotain ruokalajia. Joskus munakas on tosin oikein mainio. Silloin tarvitsee piskuisen tilkan viinietikkaa ja vettä, paljon yrttejä ja täytteeksi paprikaa, sipulia ja/tai sieniä

Kuinka nautit kahvisi/teesi?
-Kahvi poikkeuksetta mustana, ja runsain mitoin. Juon niin paljon kahvia, ettei ole varaa ostaa niitä parempia kahveja arkikäyttöön, mutta aina toisinaan hemmottelen itseäni kunnon tummalla paahdolla. Mm.

Tee maidon kera, paitsi yrttiteet ilman. Kunnon englantilainen PGtips tai Irlantilainen Lyons hartaasti haudutettuna ja tilkalla maitoa tai kauramaitoa on taivaallista. Nokkos- ja piparminttutee on mainiota ihan sinällään

Suosikkiaamiaisruokasi?
-Kasa hedelmiä maustamattomassa jogurtissa ja pari kuppia mustaa kahvia

Maapähkinävoi?
-Jo vain, mutta mielusti luomuna tai no, pähkinätahnanana. Amerikkalainen maapähkinävoi, jota täältä saa, on vähän mff.

Millaisen kastikkeen haluat salaatillesi?
-Jos nyt totta puhutaan niin en mitään. Rakastan tuoretta salaattia ilman minkäänlaisia kuorrutuksia. Laitan kyllä usein ananasta tai appelsiinia sekaan, joten vähän hedelmämehua. Mutta joskus tekee kyllä hyvää myös yrttinen vinaigrette

Colaa vai Pepsiä?
-Joskus harvoin cola zeroa limellä

Laiskottaa, mitä teet?
-Kuorin muutaman porkkanan, napostelen jotain juustoja ja oliiveja ja juon appelsiinimehua

Laiskottaa todella, minkä pizzan tilaat?
-No siinä täytyy olla jalapenoja, ananasta tai banaania, sipulia ja pinaattikin on hyvä

Tuntuisi vähän kokkailulta, mitä teet?
-Selaan kaikki mahdolliset reseptikirjat ja -sivut läpi ja keksin lopulta jonkun yhdistelmäsovelluksen muutamasta hyvänkuuloisesta reseptistä

Saatko jostain ruuasta huonoja muistoja?
-Vadelmia en vain kykene vieläkään syömään, vaikka haluaisin, en edes mitään vadelmanmakuista tai vadelmahilloa. Reilu kymmenen vuotta sitten söin niitä litroittain eräällä kohtalokkaalla automatkalla. Keksejä ja jäätelöä en saa kovin helposti alas myöskään. Kaikki tiivistemehut(etenkin niiden pirun keksien kera) tuo huonoja muistoja lapsuudesta

Muistuttaako joku ruoka sinua jostakusta?
-Mansikkamaito & vaahtokarkit Russellista :D Ihanat supersalaatit ja lätyt Maijasta. Kaalipiirakka, omenahillo ja mustikkapiirakka mummista ja kampanisut mummosta. Kuivaliha ukista. Hirvenpaisti isästä, intialainen äidistä. Näitä on paljon.

Onko olemassa ruokaa, josta kieltäytyisit?
-No, raa'at vadelmat ihan vain koska ne tulisi ylös samantien. Kaikkea kyllä maistelen ihan varmasti, ja etenkin jos on esim. kutsuttu illalliselle, niin en ala nyrpistelemään. Mielellään tai paljon en kuitenkaan syö kanaa, porsaanlihaa, niitä keksejä tai jäätelöä. Asia on eri jos pyydetään ulos syömään. Kaikkiin ravintoloihin / muihin ruokapaikkoihin (esim. hampurilaispaikat) en lähtisi kuin seuraksi.

Mikä oli lapsena mieliruokasi?
-Hitto Rosan ja Jennan vastaukset näihin lapsikysymyksiin oli niin normaaleja, minä olin varsin outo lapsi olen outo. Mutta lemppareitani tosiaan oli maksalaatikko, kaalilaatikko, kaalikääryleet ja tuliset etniset ruoat.

Oliko sinulla lapsena ruokaa jota vihasit, mutta nyt rakastat?
-Ei oikeastaan. Vihasin tosiaan jäätelöä ja keksejä, joista en tykkää vieläkään. Hmm, no vihasin lapsena myös karkkeja ja suklaata. Nykyään lakritsi ja tumma suklaa on herkkua, nam! Hedelmäkarkit ja monet tosi makeat maitosuklaat ei mene vieläkään oikein. Siiasta en tainnyt tykätä pienenä, nykyään rakastan sitä. Olen aina tykännyt kaikista mausteisista ruoista, oliiveista, kaalista, kalasta, pähkinöistä voimakkaista juustoista yms. niin en oikein keksi.

Lempiroskaruokasi?
-Hmm, en oikein harrasta, muuta kun juustoja, tummaa suklaata ja se lakritsia, mutta ei mikään niistä kyllä ole mitään roskaruokaa.

Sokerittomat appelsiinilimsat ja joskus cola on hyvää. Pizza on joskus oikein hyvä, mutta siinäkin on raja, kyllä, en liian rasvaista tai kovin paljon pysty syömään ja mielummin minäkin kotona tehtyä. Mm, britteinsaarten chipsit etikalla ja suolalla kuorrutettuina on joskus hyviä. Samoin kuin Salt&Vinegar perunalastut.

Hei joo, nyt keksin. Folkkifestareidin kunnon perinteinen makkaraherkku, se sen täytyy olla!

Lempivälipalasi?
-Omena tai porkkana, raakana napsnaps nam!

Onko sinulla jotain outoja ruokatapoja?
-On. Syön porkkanan niin, että jyrsin ensin keskustan esille, ja aloitan aina paksummasta päästä. Muutenkin syön porkkanoita jatkuvasti. Omenat syön aina veitsen kanssa niinkuin vanhat rouvat. Leivistä syön yleensä reunat ensin, riippuu mitä siinä on päällä, tosin. Yleensä myös revin leivät silpuiksi. Juon todella paljon ruoan kanssa, ja ylipäätään.

Olet dieetillä. Millä ruualla täytät itsesi?
-Jos minä alan dieetille, niin häviän elävien kirjoista. En tiedä, dieetit on hyödyttömiä. Kai vihanneksilla ja vedellä saa itsensä kylläiseksi vähin kalorein aika helposti?

Lopetit dieettisi, mitä saisi olla?
-Juustoja ja viiniä, kasoittain, tack.

Lempihedelmäsi ja -vihanneksesi?
-"Vaihtelee sesongin mukaan." Jep.

Syön niin paljon, mutta sellaiset kestosuosikit raakana on ehdottomasti porkkana ja omena. Ruoanlaitossa punajuuri ja lanttu. Jos on hyvä sesonkin niin mangot, appelsiinit, nektariinit ja papaijat on taivaallisia. Ja melonit

Miten tulisena tilaat intialaisen/thaikkusi?
-Näin länsimaissa tulisimpana aina. Aasiassa pitäisi varmaan vähän lieventää. Muttei sitä nyt liikaa

Saako olla jotain juotavaa?
-Kiitos, kyllä. Sitä kahvia ja punaviiniä tietysti! Myös kelpaa viski, rommi, kuohuviini, Guinness, keski-eurooppalaiset oluet, englantilainen/mausteinen/yrttitee, tuorepuristettu appelsiinimehu hedelmälihalla ja kivennäisvesi.

Ei koskaan mitään missä on sokeria, en voi sietää sokeria juomissa.

Punaista vai valkoista?
-Punaista, tack, näin viineittäin.

Kala valkoisena, siikaa! Liha, silloin harvoin kun sitä nautitaan, niin punaisena (riistaa!, ankkaa, lammasta tai kunnon vähärasvaista sisäfilettä)

Lempijälkiruokasi?
-Homejuustot ja viini

Täydellinen yömyssy?
-Kuuma viski sitruunalla ja neilikalla, ilman sokeria

Mikä on ensimmäinen leipomis- tai kokkailumuistosi?
-Kakkujen tekeminen äidin kanssa. Sai mitata jauhot ja sokerin. Munien rikkominen oli varsin haastavaa, niin, että, äiti sai sitten sen yleensä tehdä.

Kuka on vaikuttanut ruuanlaittoosi eniten?
-Mummo ja karjalaiset ruoat varmaan. Lapsuusmuistot makutottumuksiin ehkä. En oikein osaa nimetä ketään yksittäistä, katson paljon ruoanlaitto-ohjelmia, luen reseptejä. Olen laittanut ruokaa itselleni 13-14 vuotiaasta asti kun kapinoissani keksin alkaa kasvissyöjäksi, niin kaikkea on tullut kokeiltua. Kokeilemalla sitä kai eniten oppiikin.

Onko sinulla valokuvaa todisteeksi varhaisista kokkailuistasi?
-On piparkakkujen leivonnasta ainakin!

Kärsitkö jonkinlaisesta ruoanlaiton pelosta, saako ajatuskin jonkin ruokalajin kokkailusta kämmenesi hikoamaan?
-Ei! Kaikki tänne vain! Tosin ok, vieraissa paikoissa huonoilla välineillä jotkut asiat, esim. bechamel kastike on painajaista.

Mikä on käytetyin tai eniten arvostamasi keittiövälineesi ja/tai suurin pettymyksesi mitä keittiövälineisiisi tulee?
-Ah, eniten arvostama on höyrykeitin! Höyrystetyt vihannekset! Keitetyillä ei ole mitään saumaa vertailussa. Hmm. Sauvasekoitin, joo! Samoin kuin sähkövatkain. Ehdottomia. Tykkään myös piskuisesta raastinraudasta, jolla saa sitruunat ja valkosipulit mainiosti raastettua. Rakastan uuniruokia, leipiä ja leivonnaisia, niin kaikennäköiset uunivuoat on kovassa käytössä myös. En keksi mitään pettymyksiä, en ole ostellut mitään superhypervälineitä tosin koskaan. Perusvarmoja ja tärkeitä vain

Nimeä jokin hauska tai outo ruokakombinaatio josta todella pidät?
-No, kuulemma edellämainittu pizzatäytekysymys. Banaani-ananas-pinaatti, nam. Tykkään myös suolakurkuista kirpeiden omenien kera, mutta se nyt ei liene kovin outoa. Hedelmiä laitan kaikkeen myös, mikä ei kuulemma ole normaalia. Kuten kalaa muussatun papaijakastikkeen kanssa, tai ananas-, banaani- tai aprikoosicurrya. Suomessa ihmetellään myös viinietikkarakkauttani, mutta täällä päin maailmaa se on ihan normaalia. Sitähän siis kuuluu laittaa vähän kaikkeen. Sinappi on herkkua myös, kastikkeena. Tai sitten joku sinappipohjainen kastike. Vähän minkä kanssa tahansa (esim niitten suolakurkkujen)

Nimeä kolme syötävää tai ruokalajia, joita ilman et vain voi elää?
-Homejuustot, viini, hedelmät&porkkana

itse ruoanlaittoon liittyen sitten taas, tietysti suola&pippuri, valkosipuli ja hmm, no maustehyllyni on niin valtava, etten sieltä osaa keksiä mitään yksittäistä. Ehkä korianteri tai basilika

Mitä ruoanlaitostasi puuttuu?
-No, kun vihaan kanaa, niin en osaa sitä kovin hyvin laittaakaan. Liharuoat on muutenkin vähän niin ja näin välillä, laitan niitä harvoin. Äyriäisiä tulee laitettua valitettavan harvoin, ihan hinnan takia vain. Ne on kyllä taivaallisia muuten. Hmm. No valkoista sokeria, valkoisia jauhoja, tai valkoista pastaa/riisiä tulee todella harvoin käytettyä.

1 kommentti:

  1. Jee, tervetuloa joukkoon!! Inspiroiduin heti tuosta banaanipizzasta, en tajua miksen ole itse tullut koskaan ajatelleeksi. Ja höyrykattila olisi kyllä niiin mahtava olla. Vaikka tosin meillä on niin pieni keittiö että se olisi taas tilasyöppö, että ehkä sitten kun on tilaa niin voisi olla höyrykattilakin..

    VastaaPoista