tiistai 14. syyskuuta 2010

Sex appeal-suklaapiirakka oluella

Jos kaipaat jotain täyteläistä, tummaa, mehevää, kosteaa, suussasulavaa ja aistisi huumaavaa niin tässä se on!
Tästä piirakasta ei tullut otettua kunnollista kuvaa valmiina, ei mitään hajua miksi mutta.. Kaikki muu taisi unohtua kun oli niin fantastista piirakkaa, joten jäi se kuvien ottaminen sitten, muuten kuin valmistusvaiheessa. Tämä on yksi osa legendaarisesta seksinkorvaus-piirakka sarjasta. Ylläoleva kuva on samaa rotua, mutta ei kuitenkaan ole tämän ohjeen piirakka, siitä uupuu alkoholit, erityisen mehevää silti sekin. Tässä ei mitään aineksia olla säästelty vaan käytetty juuri parasta! Ja paljon! Yhtään vähempi ei riitäkään kunnolliseen seksinkorvauspiirakkaan! Tämä herkku on sallittua myös vegaaneille.

Maailman LÄSKEIN tummaolutsuklaarommibanaani-piirakka

2 banaania muussattuna
3 ½ dl tummaa olutta (esim Kozel)
1 dl kookosöljyä
1 ½ dl muscovado-sokeria
vaniljaa (käytimme vaniljaa tangosta, mutta aito vaniljasokeri käy hyvin)
0,75 dl kauramaitoa

4 dl ohrajauhoja
1 ½ tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 dl kaakaojauhetta
pari reilua rkl carobjauhetta

Kuorrutus:
2 rkl kookosöljyä
½ dl rommia
tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata kookosöljy. Sekoita erikseen kuivat ja kosteat ainekset kulhoissa, ja lisää jauhot nesteseokseen. Kaada taikina voideltuun vuokaan tai pellille, ja paista uunissa keskitasolla noin 20-25 min, riippuen piirakan paksuudesta. Piirakka saa jäädä mehevän kosteaksi, joten älä paista sitä rutikuivaksi! Anna piirakan jäähtyä ennen kuorrutteen lisäämistä.
Valmista kuorrute sulattamalla kookosöljy ja lisää siihen rommi. Siivilöi kaakaojauhe ja tomusokeri sekaan kunnes seos on sopivan jähmeää. (huom. alla havainnoiva kuva!) Levitä kuorrute piirakan päälle ja anna jähmettyä.
Nauti hartaudella tumman oluen ja hyvän seuran kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti