Karjalanpiirakat
Täyte:
1 ½ dl spelttijyviä
3 dl vettä
(ruusu)suolaa
2-4 valkosipulin kynttä, ½ tl kurkumaa
(½ porkkana)
1 ½ dl kaurajyviä
3 dl vettä
ruususuolaa
(½ porkkana)
Laita jyvät kiehumaan erillisiin kattiloihin vedessä. Jos haluat, lisää porkkanaa pilkottuna tai raastettuna sekaan. Raasta valkosipuli speltin joukkoon. Anna porista pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia kannen alla välillä sekoittaen, kunnes vesi on imeytynyt jyviin ja seokset sopivan puuromaisia. Speltistä tulee vähemmän puuromaista kuin kaurasta. Mausta suolalla ja muilla haluamillasi mausteilla.
Valmista sillä aikaa kuoritaikina:
2 dl vettä
1 tl suoraa
4 dl ruissihtijauhoja
1 dl ohra/vehnäjauhoja
Sekoita jauhot ja suola keskenään, lisää vesi ja vaivaa kiinteäksi palloksi. Lämmitä uuni 275 asteeseen.
Tee taikinasta tanko ja jaa se pienehköihin osiin. Pyörittele palat palloiksi ja kaulitse ohuiksi soikioiksi jauhotetulla alustalla. Levitä jäähtynyttä täytettä kuorille, jätä reunoille hieman tilaa jotta reunat saa rypytettyä. Rypytä kuoret ja paista uunissa noin 10-15 min, kunnes piirakat ovat kauniin ruskeita. Nauti esim. kookos- tai oliiviöljyn kera.
Hauskan näköisiä piirakoita!
VastaaPoista