perjantai 15. lokakuuta 2010

Tattarikokeiluja

Neljäs vilja, joka oli kokeilun alaisena riisin vaihtoehdoksi, oli tattarisuurimot. Tattarista on huonoja muistoja kouluajoilta, jolloin ylisuolainen tattaripuuro aiheutti lähinnä yökötystä. Nykyisellään tattariin on uskaltanut tutustua hieman paremmalla menestyksellä. Lähinnä puuron merkeissä, sekä tuoreena että kypsennettynä. Tuorepuurosta on itselle tullut sen verran suosikki, että se on ihan postauksen arvoinen. Tuorepuuro on ihanan raikasta aamulla, ja siitä saa sopivasti energiaa.


Tattarimustikka-tuorepuuro
(yhdelle hengelle)
1 dl tattarisuurimoita
vettä
n. 1 dl (pakaste)mustikoita
1 tl spirulinaa
ripaus suolaa
(hunajaa)
Liota suurimoita yön yli vedessä. Huuhtele hyvin lävikössä ensin kuumalla, sitten kylmällä vedellä. Sekoita tehosekoittimessa mustikoiden ja mausteiden kanssa, lisää pieni tilkka vettä sopivan koostumuksen saamiseksi. Nauti sellaisenaan tai esimerkiksi viipaloitujen hedelmien, marjojen ja auringonkukan siementen kera.
Kehitimme tattarista myös toisen kivan reseptin - tattaririeskat. Ne maistuivat hyvin jopa vähemmän tattarista innostuneelle. Rieskoja sävyttävät entisestäänkin kookosmaito ja ohrajauhot.

Tattaririeskat
2 dl tattarisuurimoita
2,5 dl kookosmaitoa
n. 4,5 dl vettä
Keitä tattarit pienellä lämmöllä kattilassa puuromaiseksi, noin 20-30 minuuttia. Sekoita välillä. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
3 dl ohrajauhoja
2 tl leivinjauhetta
ruususuolaa
0,5 dl oliiviöljyä
Sekoita jauhot ja muut aineet tattaripuuron joukkoon. Ota taikinasta sopivan kokoisia palloja ja painele käsin pellille pyöreiksi leiviksi. Pistele haarukalla leipiin reikiä. Paista uunissa noin 10-15 minuuttia.

Tarjoiluehdotus: Päällä kookosöljyä, muussattua avokadoa, pippurisekoitusta, yrttejä ja ripaus suolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti