lauantai 9. lokakuuta 2010



Kokeilussa riisin lähivaihtoehdot

Parhaillaan on käynnissä Uusi Musta:n järkkäämä testi riisin lähivaihtoehdoista. Päätimme ottaa haasteen vastaan ja lähteä mukaan. Parin viikon ajan taitaa ruokalautasiltamme löytyä paljon spelttiä, tattaria, kauraa ja ohraa. Tässä linkki Uusi Musta:n testin aloitusjuttuun ja vielä testin keskustelupalstalle.

Intialainen ohrapata
Kylmänä päiväne teki mieli jotain lämmittävää, joten syntyi tällainen Intialaistyylinen pata. Testauksessa olivat Torinon Ohrahelmet, jotka tässä ruoassa toimivat mainiosti. Banaanin ansiosta padasta tulee mukavan makeahko.

1,5 dl ohrahelmiä
n.3 dl vettä
2 dl kookosmaitoa
muutama valkosipulinkynsi
pätkä kesäkurpitsaa
pala kaalia
pieni parsakaali
pieni banaani
jeeransiemeniä, garam masalaa, kanelia, korianteria, kurkumaa, chilijauhetta, kardemummaa, neilikkaa, pippuria, ruususuolaa
kookosöljyä sipuleiden kuullotukseen

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota kookosöljyssä kattilan pohjalla. Lisää ohrahelmet ja anna niidenkin kuullottua öljyssä. Tässä vaiheessa voi lisätä jo mausteita mm. jeeransiemeniä. Lisää vesi ja kookosmaito, vettä voi tarvittaessa myöhemmin lisätä, jos pata alkaa näyttää liian jähmeältä. Pilko tällä välin kasvikset ja heitä mukaan pataan. Maustamisen suhteen ei kannata pihtailla, käytä mausteita reilusti! Anna porista miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti