lauantai 2. lokakuuta 2010

Mausteinen banaani-mokkakakku

Ollaan lähdössä tänään illallisille ja ajattelin viedä tuliaisiksi jälkiruoan, niin ei emännän tarvitse hukkua työhön. Muistin viime jouluna työnantajalle leipomani banaanikakun ja sävelsin sitä hieman. Kokemuksesta tiedän, että illallisvieraat eivät ole kahvin ystäviä, joten korvasin tällä kertaa kahvin maidolla. Hyvä tuli, mutta itse tykkään enemmän kahvin kera. Yleensä korvaan leipomuksissa venhäjauhot grahamjauhoilla, mutta tämä kakku on melko raskas banaanin ja muscovadon kanssa, niin olen huomannut, että valkoiset jauhot tuovat sille kaivattua kuohkeutta.

Minun kuivakakkuvuoka on valtava, reilu 2l (pitäähän sitä olla kunnon verran kakkua) joten pienennä reseptiä jos omistat normaalin.

Mausteinen banaani-mokkakakku

3 kypsää banaania
150 g sulatettua margariinia
3 dl vahvaa kahvia (tai maitoa)
3 kananmunaa
3,5 dl tummaa muscovado sokeria
6,5 dl jauhoja
vähän alle desi hyvää, tummaa kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
3 tl vanilijaesanssia (tai vanilijasokeria)
3 tl kanelia
1 tl muskottipähkinää
½tl kardemummaa


1. Muussaa banaani haarukalla. Sekoita joukkoon vanilijaesanssi
2. Sekoita kuivat jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, sooda, kaneli, muskottipähkinä ja kardemumma hyvin
3. Sulata rasva ja lisää kahvin sekaan
4. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
5. Nostele varovasti sekaan vuorotellen jauho- ja kahvisekoitusta. Lisää lopuksi banaanisose
6. Kaada voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 150 (kiertoilmauuni) asteessa 1-1,5h. Jos käytät tavallista uunia lämpötilaa kannattaa nostaa 175 asteeseen. Jos kakkuvuoka on pienempi, lyhennä paistoaikaa hieman. Tunnin jälkeen voit kokeilla kypsyyttä tulitikuilla, mutta ole nopea, ettei raaka kakkku lässähdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti