perjantai 15. lokakuuta 2010

Sushit kaura-ohra täytteellä

Käytimme näissä susheissa perinteisen riisin sijaan täytteenä kaura- ja ohrahelmiä. Kokeilu oli erittäin onnistunut. Eipä tarvitse enää riisiä sitä vähääkään käyttää, kun sille löytyy näin hyviä lähivaihtoehtoja! Tosiaan ei muistu mieleen milloin viimeksi olisi riisiä ruokakaapista löytynyt. Kaura ja ohra yhdistelmänä muistuttivat aivan (puuro)riisiä. Voisi vaikka huijata täytteenä olevan riisiä ja menisi varmasti täydestä. Jännää, että erikseen nuo eivät toimi niin hyvin, mutta yhdistettynä it´s perfect!
Aineksista löytyy vielä yksi ei niin tavanomainen sushiraaka-aine: päärynä. Päähän pistosta laitettiin sitä mukaan. Kannattaa kokeilla, sopi hyvin joukkoon.


1/2 kaurahelmiä

1/2 ohrahelmiä
vettä keittämiseen :)
muutama valkosipulin kynsi
ruususuolaa maun mukaan

merilevälevyjä
porkkana
pala puna- ja valkokaalia
päärynä
kylmäsavulohta

Dippailuun soijakastiketta ja balsamiviinietikkaa



Keitä kunnon satsi kaura- ja ohrahelmiä. Laita kattilaan puolet kumpiakin. Raasta joukkoon valkosipulin kynnet.Anna kiehua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttua tai kunnes täyte on puuromaista. Lisää vielä suolaa ja anna täytteen jäähtyä kunnes se ei enää ole höyryävän kuumaa.

Sillä välin, kun täyte kypsyy, suikaloi kasvikset. Kun täyte on riittävästi jäähtynyt, voit alkaa kokoamaan susheja. Levitä leivinpaperi pöydälle. Sen avulla onnistuu sushirullan kääriminen ilman bambumattoa. Toki, jos sellainen hienous kotoa löytyy niin kannaattaa käyttää:) Laita levälevy leivinpaperin päälle ja levitä kuvan mukaisesti kaura-ohratäyte.

Seuraavaksi lado mukaan suikaloidut vihannekset, päärynä ja kala. Kääri matto tiiviiksi rullaksi leivinpaperia apuna käyttäen. Kostuta merilevämaton loppuosa, jolle ei levitetty täytettä, jotta se liimautuu kiinni rullaan ja rulla pysyy kasassa. Leikkaa rullasta mieleisiäsi pätkiä terävällä veitsellä. Veistä kannattaa kostuttaa usein, niin leikkaaminen sujuu siistimmin.


Nams

2 kommenttia:

  1. kokeilitteko saako noista kakkusia aikaan?Rullaantuivat ainakin ihan kivasti;)

    VastaaPoista
  2. Luulen, että tuosta ohran ja kauran sekoituksesta saa kakkuja aikaan. Emme tosin vielä ole moisia testanneet:)

    VastaaPoista