perjantai 11. marraskuuta 2011

Raakasuklaa


Suklaata okei, sehän näyttää ihan leivältä.

Ostaako joku vielä muka suklaansa kaupasta? Joulusuklaat kyllä kannattaa luultavasti tehdä itse. Myös pikkujouluihin. Lahjaksi ehkä antaa ainekset ja ohjeet suklaan veivaukseen. Kun perustekniikan hallitsee, voi vain käyttää mielikuvitustaan. Parasta on ehkä äärettömät mahdollisuudet variointiin. Suklaa ei maistu enää koskaan samalta kahta kertaa.. tosin niitä omia hittejään saattaa haluta toistaa.

Ei kai niitä aineksia sen suuremmin tarvitse mittailla, mutta tein pienen levyn suklaata suurinpiirtein näillä aineksilla:

Ruokalusikallisia meni

kookossose (esim Biona, Nutiva)
kookosöljy
kaakaovoi
hunaja

Nämä kaikki sulasivat kattilassa miedolla lämmöllä. Yleensä lisään hieman jotain nestettä, jos ei tule kaakaovoita. Sitten jauheita lisäsin tällaisia:

Rakkauspakkaus-kaakaojauhe (tätäkin meni ruokalusikallisia: mainitsen tuotteen erikseen, koska on vähän eri kuin pelkkä kaakaojauhe; tässä on mukana macaa, kardemummaa, vaniljaa, suolaa)

vähäsen

Carob-jauhe
Raaka Kaakaojauhe (ihan kaikessa yksinkertaisuudessaan)
Toco-riisinlesejauhe
Neilikka (REILUSTI)
Kaneli

Sekaan lisää

Rusinoita
Siitepölyrakeita
Kaakaopapurouhetta

Laitoin sen kaiken pieneen muovirasiaan, joka asusteli pakkasessa sen 20-30 minuuttia, ja ulos tullessaan lähti mukavasti irti tuollaisena levynä. Mausteet teki tästä ihanan jouluista, neilikka on ykkösmauste kyllä tällä hetkellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti