maanantai 28. marraskuuta 2011

Raw goodness in american style

Teki mieleni tehdä sellaisia american chocolate chip-cookies , you know - mutta vaan raakana. Tämä oli niin onnistunut juttu, että tämä on pakko kirjata ulos. Nää oli ehkä paljon parempia kuin mitkään suklaakeksit ikinä. Huh, mikä kaakaopäihtymys. Tästä ohjeesta tulee 6-7 keksiä, muutamalle hengelle, joten kannattaa moninkertaistaa jos näitä haluaa enemmän. Määrät on hyvinkin sinne päin, ruokalusikalliset mielellään kukkuraisia. Paljolti omalla vaistolla pärjännee.


Amerikkalaiset suklaiset keksit 

SUKLAA:

2-3 rkl kaakaomassaa raastettuna
2 rkl kaakaovoita raastettuna
2 rkl kookosöljyä
3 rkl intiaanisokeria
1 rkl rakkauspakkaus-kaakaojauhetta
suolaa
vaniljaa, mausteita maun mukaan (käytin itse chiliä)

Sulata kaakaomassa, -voi, kookosöljy sekä sokeri miedolla lämmöllä tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon mausteet. Laita suklaa rasiaan ja jäähtymään pakkaseen noin 20-30 minuutiksi, kunnes kiinteää. 

Keksitaikina:

3-4 rkl taatelitahnaa
4 rkl liotettuja chia-siemeniä
1 dl mantelijauhoa
0,5 dl kookosjauhoa
4 rkl kaakaojauhetta 
vaniljaa
suolaa
1 rkl intiaanisokeria
2 rkl kookosöljyä

lisäksi kookoshiutaleita

Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi massaksi. Jos haluat, käytä tehosekoitinta - käytin itse tosin vain lusikkaa, ja se toimi oikein hyvin kaikkien ainesten ollessa jo jauhettuja valmiiksi. Ota pakkasesta suklaa, ja rouhi se paloiksi veitsen avulla. Sekoita taikinan joukkoon. Muotoile massasta keksejä ja pyörittele kookoshiutaleissa/jauhossa. Laita hetkeksi pakkaseen jäähtymään, tai pidemmäksi aikaa jääkaappiin (säilytä kylmässä). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti