perjantai 2. joulukuuta 2011

Joulukalenteri Luukku I


Joulukuu on ehdottomasti yksi parhaista kuukausista muiden parhaiden kuukausien joukossa. Sen kunniaksi ajattelin harrastaa joulukalenteria, joka näemmä alkaa ruoka-aiheisena. Saas nähdä mihin kaikki loput luukut avautuu, se on vielä mystisyyden verhon peitossa!
Tämä oli alunperin raakapipari-projekti, mutta siitä tulikin ihan piirakka, koska jotenkin kaipasin jotain hedelmäistä täytettä päälle. 

PIPARIHÄMÄYS

Piirakan pohja:

0,5 dl Pellavansiemeniä (rouheena)
1 dl mantelijauhoa
0,5 dl kookosjauhoa
neilikkaa, kanelia, inkivääriä, vaniljaa, (tähtianista jauhettuna), ruususuolaa
intiaanisokeria
3-4 rkl taatelitahnaa
2 rkl kookosöljyä
kookoshiutaleita
vettä (tai muuta nestettä)

Laita pellavansiemenet/rouhe likoamaan veteen, lisää muut jauhot, mausteet ja makeutus sekä kookosöljy. Aja tehosekoittimella sileäksi taikinaksi. Lisää mausteita makusi mukaan, itse ainakin lisäilin neilikkaa aika paljon. Ripottele kookoshiutaleita lautaselle tmv. vuoalle, ja painele taikina tasaiseksi levyksi lautaselle. Valmista sitten täyte:

Puolikas banaani
Marjoja: puolukoita, mustaherukkaa
taatelitahnaa
vaniljaa
riisimaitoa

Soseuta kaikki täytteen ainekset keskenään. Levitä pohjan päälle, ja laita valmistumaan pakkaseen! Piirakka saa jäähtyä noin 30-60 min, kunnes täyte on kiinteää. Leikkaa valmiin piirakan päälle esim. kiivinpalasia ja nauti. Pohja maistuu hämmentävän paljon..piparitaikinalta. Säilytä jääkaapissa.

Maku luultavasti paranee ajan myötä, jos vain malttaa odottaa vaikka yön yli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti